Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Україна — не смітник

Закарпатські інспектори виявили вантажівки, які без дозволів та документів намагалися завезти на територію України відходи італійської промисловості.

Про це УНІАН повідомили у Державній екологічній інспекції в Закарпатській області.

Як йдеться в повідомленні, державними інспекторами відділу екологічного контролю та радіаційної безпеки в пунктах пропуску через державний кордон України та в зоні діяльності митниць призначення та відправлення Державної екологічної інспекції в Закарпатській області через порушення вимог чинного законодавства України було затримано сім транспортних засобів.

Усі ці транспортні засоби, уточнюють в екоінспекції, були затримані упродовж червня поточного року.

Чотирьом з них після пред’явлення належно оформлених документів дозволили слідувати до пункту призначення.

Дві вантажівки, за даними служби, слідували з Угорщини в Україну з вантажем «холодильне обладнання» загальною вагою 0,19 т. Проте відповідних дозвільних документів на вантаж у перевізників не виявилося. Через це вантажівки повернуто до місця відправлення.

Крім того, за порушення вимог постанови Кабінету міністрів України від 13.07.2000р. №1120 «Про затвердження Положення про контроль за транскордонними перевезеннями небезпечних відходів та їх утилізацією/видаленням і Жовтого та Зеленого переліків відходів» затримано транспортний засіб, який перевозив з Італії до України 20,8 тонн «відходів синтетичних штучних волокон». Наразі вантаж затримано до пре­д’явлення відповідних товаросупровідних документів.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com