Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Вимагає відставки

Опозиційний уряд Арсенія Яценюка вимагає від Президента України Віктора Януковича відправити нинішній Кабінет Міністрів у відставку. Відповідна резолюція була прийнята сьогодні на засіданні «уряду змін».

Як передає кореспондент ЛІГАБізнесІнформ, лідер «Фронту змін» А. Яценюк пояснив: «Президент отримав всю повноту влади і сьогодні несе відповідальність за все, що відбувається в країні. Тому я офіційно звертаюся до Президента України Януковича Віктора Федоровича з тим, щоб він відповідно до статті 106 Конституції України (про повноваження глави держави — ред.) відправив діючий уряд у відставку. Він повинен визнати кадрові помилки. Він повинен визнати, що цей уряд не здібний провести жодної реформи і це сьогодні єдина відповідь на те, що відбувається у країні».

За його словами, в України ще є шанс повернутися на демократичний шлях розвитку, відновити економічне зростання і почати виходити з боргової ями: «Знову створений уряд повинен, нарешті, за рік, по-перше, представити програму діяльності уряду, якої у нинішнього уряду немає, по-друге, представити парламенту програму соціально-економічного розвитку країни, якої сьогодні також немає».

Крім того, «Уряд змін» вимагає від Верховної Ради прийняти низку опозиційних законопроектів, — зокрема, проект закону про опозицію, — скоротити витрати на систему держуправління, від­новити дію антикорупційних законів, які втратили силу 5 січня 2011 року, і прийняти антикорупційний пакет законів А.Яценюка, а також провести парламентські слухання з податкової реформи і внести зміни до Податкового кодексу.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com