Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Підірвали нафтогін

Члени колумбійської повстанської організації «Революційні збройні сили Колумбії» (РЗСК) підірвали головний нафтопровід країни недалеко від кордону з Венесуелою. Про це передає колумбійське радіо RCN de Bogota.

В результаті інциденту отримала пошкодження ділянка нафтопроводу Cano Limon Covenas, розташована в провінції Норте-де-Сантандер, в районі річки Кататумбо.

На поверхні річки утворилася п’ятикілометрова нафтова пляма, що становить загрозу для місцевої флори і фауни.

На місці події працюють рятувальні бригади. Необхідності оголошувати надзвичайне положення немає. Інші обставини не наводяться.

«Революційні збройні сили Колумбії» були засновані в 1964 році як військове крило Комуністичної партії Колумбії. З тих пір повстанці ведуть війну з урядом за побудову «Нової Колумбії» і «суспільства соціальної справедливості і рівності».

За останні дев’ять років їх чисельність скоротилася в два рази — до 8 тисяч чоловік. Одним з джерел доходів бойовиків вважається торгівля наркотиками. США і Євросоюз внесли РЗСК до списку терористичних організацій.

Нагадаємо, великий «нафтовий» вибух, котрий було визнано екологічною катастрофою, стався 20 квітня 2010 року на нафтовій платформі Deepwater Horizon в Мексиканській затоці. В результаті аварії і пожежі загинули 11 працівників, а потім з пошкодженої свердловини у води затоки почала витікати нафта. Витік нафти вдалося зупинити тільки на початку серпня, коли фахівці зацементували свердловину.

Крім того, нафтопроводи доволі часто стають «мішенями» для бойовиків. Так, бойовиків Курдистану звинувачували у підриві нафтопроводу в Туреччині. Нігерійські бойовики підривали нафтопроводи в дельті річки Нігер.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com