Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Є суттєві нестиковки

Командир екіпажу літака Президента Польщі Леха Качинського Аркадіуш Протасюк не мав наміру саджати машину на Смоленському аеродромі «будь-якою ціною».

За даними польської сторони, командир екіпажу оголосив «відхід на друге коло» одразу після того, як літак проминув висоту прийняття рішення — 100 метрів.

«Згідно із записами CRV (чорна скринька), які розшифрувала польська сторона, командир екіпажу оголосив після проходження висоти 100 метрів про «відхід на друге коло». Другий пілот це підтвердив», — йдеться у зауваженнях польської сторони до підготовленного Міждержавним авіаційним комітетом рапорту.

На думку польських експертів, пілоти намагалися відійти на друге коло, але їм не вистачило часу для цього маневру.

Заступник польської комісії, яка досліджує причини катастрофи, Мірослав Гроховський сказав, що Польща передала у МАК інформацію про слова командира екіпажу для включення у кінцевий рапорт, але російська сторона не використала цих даних (у підготовленій МАК стенограмі розмов пілотів був лише запис слів другого пілота «відходимо», які пролунали на висоті 80 метрів — УНІАН).

МАК вже оприлюднив остаточний рапорт причин Смоленської авіакатастрофи, згідно з яким, уся вина за трагедію лежить на пілотах, які нібито під тиском високопосадовців намагалися посадити літак «будь-якою ціною».

Представники влади Польщі назвали обгрунтованими такі звинувачення, але водночас заявили про намір затвердити спільний рапорт, у якому також буде інформація про диспетчерів Смоленського аеродрому, дії яких, на думку польських експертів, теж стали однією із причин катастрофи.

***

Нині частина поляків звинувачує Міждержавний авіаційний комітет, який розслідував авіакатастрофу, у приховуванні важливих фактів — наприклад, спроби пілотів за 22 секунди до загибелі літака відмовитися від приземлення і набрати висоту. Ця спроба не вдалася, оскільки екіпаж не мав в своєму розпорядженні достовірних відомостей про висоту літака і його положення щодо посадкової смуги.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com