Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Історики радяться

14-15 січня в Українському католицькому університеті відбудеться зустріч українських істориків, організована Асоціацією вчителів «Нова Доба» та Програмою дослідження сучасної України ім. Петра Яцика.

Організатори зустрічі планують обговорити два важливі та пов’язані між собою питання — створення нового підручника з історії України та укладання нової історичної політики в державі. Особливістю зустрічі є те, що вона об’єднає дві групи істориків — фахових дослідників та вчителів шкіл.

“Експерти проведуть обговорення проекту нового підручника історії України, котрий підготувала Асоціація «Нова Доба» і фінансово підтримала Рада Європи. Цей підручник пропонує поліетнічну версію української історії», — розповів історик, професор УКУ Ярослав Грицак. Іншою темою зу­стрічі стане обговорення і укладання нової історичної політики в Україні загалом — «політики, яка на відміну від попередньої, а ще більш теперішньої влади, вела би до примирення суспільства, а не до конфронтації».

“Конфлікт навколо історичної пам’яті унеможливлює компроміс у державі, це також гальмує політичні та економічні реформи. Влада не може володіти монополією на історичну пам’ять. Потрібні громадські ініціативи, які зможуть протистояти такій монополізації і пропонувати розумні альтернативи», — зазначив Ярослав Грицак.

Участь у зустрічі візьмуть близько 30 істориків з усіх регіонів України.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com