Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Сталіна захищатимуть по-серйозному

У ГУ МВС України в Запорізькій області повідомили, що постраждав пам’ятник і частково — сам будинок обкому. У ньому повилітали шибки й оздоблення.

Під час вибуху постраждав охоронець Запорізького обласного комітету КПУ, на території якого знаходився пам’ятник. Після вибуху пам’ятника Сталіну міліція затримала двох свободівців.

Згодом міліція відпустила затриманих.

“Міліція вимагала свободівців зізнатися (у вибуху пам’ятника), не допускала адвокатів. Крім того, затримані навіть не були зареєстровані у відділенні міліції, куди вони були доставлені», — зазначили в прес-службі.

“Свобода» непричетна до вибуху пам’ятника Сталіну, але в той же час виступає проти встановлення пам’ятників лідерам тоталітарних режимів», — підкреслили в прес-службі.

Лідер КПУ Петро Симоненко просить Президента Віктора Януковича скасувати укази про присвоєння звання героїв України Роману Шухевичу і Степану Бандері.

Так Симоненко відреагував на знищення пам’ятника Сталіну в Запоріжжі,передає прес-служба КПУ.

Запорізька облорганізація «Свобода» вимагає притягнути до відповідальності винних у незаконних діях правоохоронців під час затримання активістів партії.

“У керівників запорізької «Свободи» вилучили мобільні телефони, зняли інформацію з бази телефонних номерів та поцупили кошти з рахунків мобільних телефонів. Свободівцям не дозволяли повідомити рідних та близьких про затримання та місцезнаходження. Затриманим відмовили у правовій допомозі захисника під час допиту», — уточнили в «Свободі”.

Тимчасом підрив Сталіна взяла на себе організація «Рух Першого Січня”: «Це перша акція по знищенню ворогів української нації. Наступними цілями стануть антиукраїнські службовці, працівники СБУ, прокуратури, судді, які переслідують українських патріотів». «Рух Першого Січня», заявив, що підрив вибухового пристрою здійснено в честь 102-ї річниці з дня народження Степана Бандери

“Аналіз матеріалів кримінальної справи засвідчив, що указаний вибух створював небезпеку для життя та здоров’я людини, заподіяв значну майнову шкоду, був вчинений з метою порушення громадської безпеки та залякування населення», — заявили у прокуратурі.

У зв’язку із цим прокуратурою Запорізької області дії невстановлених осіб перекваліфіковано на частину 2 статті 258 Кримінального кодексу — терористичний акт, вчинений за попередньою змовою групою осіб, яким заподіяно значну майнову шкоду.

“Проведення досудового слідства у вказаній кримінальній справі доручено слідчому відділу управління Служби безпеки України в області», — йдеться у повідомленні

“Також прокуратурою області створено міжвідомчу слідчо-оперативну групу, до складу якої увійшли співробітники СБУ та внутрішніх справ області, а також надано письмові вказівки, спрямовані на всебічне, повне та об’єктивне дослідження обставин справи», — зазначили у прес-службі.

У справі про підрив пам’ятника Сталіну в Запоріжжі на 10 січня затримано і заарештовано 15 членів організації «Тризуб» імені Степана Бандери.

Про це повідомили у Центральному проводі ВО «Тризуб», передає УНІАН.

За інформацією організації, затримання членів організації відбувалось не лише в західних областях України, а й у Харкові та Запоріжжі.

При цьому, як повідомили в ВО «Тризуб», «до затриманих не допускають адвокатів, тому на даний момент важко встановити, де саме знаходяться затримані”. Як відомо, 8 січня в Івано-Франківській області було затримано керівника Центрального проводу ВО «Тризуб» Андрія Стемпіцького, його сина Пилипа, а також Романа Хмару. 9 січня було затримано колишнього керівника Центрального проводу Дмитра Яроша, першого заступника ВО «Тризуб» Андрія Тарасенка, главу Українського відділення Антиімперського Фронту Ростислава Винара та главу Дніпропетровської обласної організації «Тризуб» Сергія Борисенка. 10 січня арештовано голову Тернопільської обласної організації «Тризубу”. Їх звинувачують у тероризмі...

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com