Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Солідарність із жертвами

Польща після розправи білоруської влади над опозиціонерами вирішила збільшити фінансову допомогу на розвиток громадянського суспільства у Білорусі удвічі — до близько 40 млн. злотих (близько 10 млн. євро). Про це повідомив прес-секретар польського МЗС Марчін Босацький.

«Після того, що діється в Білорусі, після цієї незвичної хвилі репресій проти опозиції Польща збільшить свою допомогу громадським організаціям. Міністри закордонних справ та фінансів вирішили додатково виділити на допомогу 20 млн. злотих», — сказав він.

За його словами, додаткові кошти будуть направлені на допомогу білорусам, які постраждали від репресій властей, на розвиток стипендійних програм.

Крім цього, буде збільшена допомога незалежним білоруським медіа, як тим, що працюють у Білорусі, так і тим, що працюють з Польщі, зокрема, телебачення Бєлсат.

М.Босацький також сказав, що польська влада планує лібералізувати візову політику щодо Білорусі, аби білоруси могли легше відвідувати Польщу.

Прес-секретар також повідомив, що міністр закордонних справ Радослав Сікорський написав листа до колег із інших держав Євросоюзу, в якому закликав надати допомогу білорусам та «натиснути» на білоруські власті, аби ті відпустили арештованих.

М.Босацький визнав, що білоруська влада поки не дає сигналів щодо готовності звільнити затриманих опозиціонерів, серед який кандидати в Президенти Білорусі.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com