Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

ЗИМОВИЙ БАЛ У МАУП

Традиційний зимовий студентський бал у МАУП цього року відбувся восьмий раз і проходив у теплій святковій атмосфері. Палали новорічні свічки, пари кружляли по паркету під звуки класичної музики...

Учасники балу готувалися наполегливо і старанно і до початку балу під опікою керівника народного ансамблю «Перлина« та досвідчених учасників студентських балів в Академії вивчили чотири обов’язкових танці: полонез, польку, мазурку та вальс.

 Всі дівчата-учасниці були у розкішних вечірніх сукнях, а юнаки — у парадній військовій формі. Зимовий бал витримано в кращих аристократичних традиціях минулих століть, молоді люди дотримувалися правил етикету, хлопці були галантні і ввічливі, а дівчата — елегантні та ніжні.

На початку свята до всіх присутніх у бальній залі звернулася проректор з виховної роботи МАУП Людмила Біжик: «Минув рівно рік від минулого зимового балу, за цей рік ви досягли значних успіхів у різних сферах: беручи участь у різноманітних мистецьких конкурсах, у спортивних змаганнях, у навчанні, хтось навчився танцювати за цей рік, хтось порозумнішав, хтось закохався. Однак попри різні досягнення, усіх вас об’єднує одне — у цій залі зібралися кращі студенти Академії. Хочу привітати усіх вас із зимовими святами і особливо відзначити наймолодших і найактивніших вихованців Академії — студентів Економіко-правового технікуму при МАУП. Беручи участь у Спартакіаді, вони стали кращими в усіх видах спорту і вибороли командну першість. Їм я вручаю квитки на фінал КВК і бажаю подальших успіхів».

Фото Олександра Кавуна

На балу прозвучало багато теплих слів і вітань: вірші читала заступник директора ЕПТ з виховної роботи Світлана Прокопенко, співали мелодійних пісень Кристина Сафонова та Яна Пилипчук.

Зимовий бал у МАУП — одна з найяскравіших культурно-мистецьких подій року, студенти активно готуються до цього свята краси і танцю, вивчають танцювальні па, готують вбрання. Танцювати на балу — велика честь для студента, тож необхідно виглядати і поводитися з гідністю. Не секрет, що після першого балу більшість учасників приходять знову і знову.

 Вчетверте брала участь у цьому мистецькому заході студентка IVкурсу Інституту міжнародної економіки, фінансів та інформаційних технологій імені Святої Великої княгині Ольги Альона Галендухіна. «Неможливо передати словами ті відчуття, які дає участь у балі, коли заходиш у бальну залу, то відразу переносися у другий світ, це можна відчути лише тут, на балу. Мій улюблений танець — мазурка, адже він яскравий, динамічний, ефектний, в ньому можна більше проявити себе, — поділилася враженнями учасниця. — Крім того, у нас дуже дружний колектив, це справжня родина, коли приходять нові учасники, ми із задоволенням навчаємо їх«.

 Дійсно цього року у балі взяли участь шістнадцять пар, і багато з них вийшли на паркет вперше. Наприклад, дехто зі студентів Економіко-правового технікуму з цікавістю прийшли цього року на свій перший бал і цілком вірогідно, візьмуть участь і у весняному танцювальному дійстві, адже були вражені і захоплені казковим передноворічним видовищем.

-   У мене море нових відчуттів, нових знайомств, я думаю, бал вдався на славу. Ми готувалися з вересня, вивчали нові танці, спочатку раз на тиждень, потім частіше, тож сподіваюся, що і на весняному балі танцюватиму також. Понад усе мені подобається вальс, адже це більш серйозний танець, він мені більше до душі, — поділився своїми емоціями студент І курсу ЕПТ Артур Ємчик.

Першокурсник ЕПТ Владислав Волинчук також сподівається взяти участь у весняному балі: «Мій улюблений танець — полька — він цікавий і енергійний, для мене найскладніше було швидко-швидко кружляти. Я думаю, вміння танцювати дуже корисне, наприклад, можна буде танцювати з дівчиною на весіллі, брати участь у більших балах«.

 На цьогорічному балу Андрій Науменко представив шановній громаді єдину учасницю, яка брала участь в усіх восьми балах, які проводила Академія. Це чарівна дівчина, студентка Інституту соціальних наук та самоврядування Олександра Юрко. Під оплески гостей і учасників Андрій Олександрович вручив Олександрі символічний вогник новорічної свічки, і побажав, аби він освітлював все життя дівчини теплим і радісним сяйвом.

Олександра щиро привітала всіх учасників балу з зимовими святами: «Бажаю всім учасникам балу, незважаючи ні на які перепони з костюмами, сукнями, аби вони брали участь у балах, вивчали танці, розвивалися і отримували від цього таке ж неймовірне задоволення, як усі ми. Важливо також, щоб усі, хто приходить на бал, і гості, і учасники трималися гідним чином, відчуваючи високий рівень такого дійства«.

«Молоддю, яка несе в собі пам’ять про ті минулі віки, коли відбувалися бали, яка цікавиться традиціями, можна пишатися, — підкреслив партнер Олександри — Дмитро, — Я  гордий за них і бажаю успіхів на цьому шляху«.

Попереду у студентів не лише новорічні свята, але й заліки та іспити, адже саме в розпалі зимова сесія. Тож бажаємо всім успішно пройти це випробування і після канікул з новими силами розпочати підготовку до весняного балу.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com