Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Натомлені жінки

Більшість жінок до кінця дня буквально валяться з ніг. Особливо це помітно на прикладі працюючих мам — вирішивши увечері подивитися телевізор, вони засинають через 20-30 хвилин після початку фільму або передачі. В принципі, нічого дивовижного в цьому немає. Як з’ясували американські дослідники, сучасні жінки втомлюються більше чоловіків.

Провівши необхідні опитування, учені з Університету штату Техас встановили, що скарги на втому йдуть в основному від жінок. Адже окрім роботи на них часто лежить домашнє господарство, турботи про чоловіка і дітей.

Протягом дня представниці прекрасної статі зайняті як фізичною, так і інтелектуальною працею. З’ясувалося також, що представницям слабкої статі навіть важкі речі доводиться частіше піднімати, особливо якщо у них є маленькі діти.

Психолог Джанет Кенеді стверджує, що стреси і тривоги дня не проявляють себе до певного моменту. Але коли наступає хвилина розслаблення, денна втома бере своє. Причому не має значення, наскільки цікавий фільм або передача. Кіно виступає в ролі сигналу для мозку.

Чималу роль тут грає і хронічне недосипання. Жінки не тільки відчувають більш виражену нестачу сну, аніж їхні партнери, але і більшою мірою є сприйнятливими до вироблених умовних реакцій.

За наслідками одного з опитувань, учасникам якого пропонувалося оцінити вираженість своєї втоми по 10 параметрам, принаймні з одним з вказаних тверджень погодилися 78 % дівчат і 73 % чоловіків. Зі всіма ж пунктами списку погодилися в два рази більше жінок, ніж представників сильної статі.

Організатори дослідження закликають чоловіків задуматися про ці факти і постаратися полегшити життя своєї другої половинки. Жінкам же експерти настійно рекомендують не економити на годинах сна.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com