Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

З ПРИРОДОЮ ДЕДАЛІ ГІРШЕ

У своїй недавній доповіді «Жива планета» фахівці Всесвітнього фонду дикої природи заявили, що до 2030 року людству знадобиться ще одна планета. Насамперед, це пов’язано з браком природних ресурсів, а також з масовим забрудненням нашої планети.

Ще у 2007 році число жителів Землі досягло позначки 6,8 млрд. чоловік. А це всього 50% від тої кількості, яку може витримати екосистема. Тому, за підрахунками експертів, навіть з незначним ростом чисельності населення, вже у 2030 році перед людством постане серйозна проблема, і, щоб задовольнити потреби всіх людей, буде потрібна ще одна планета із необхідними ресурсами.

У даний час приблизно 70 країн світу мають нестабільні джерела забезпечення прісною водою. А жителі деяких країн вже відчувають нестачу водних ресурсів.

Крім цього, через масштабне забруднення навколишнього середовища та в зв’язку із зміною клімату ситуація дуже погіршується. Живі організми масово вимирають: ми вже писали про те, що багато рослин знаходяться під загрозою зникнення, що в Тихому океані утворилося гігантське звалище пластикового сміття, та інші масштабні забруднення. А за підрахунками фахівців, лише з початку 1970 року індекс біорізноманіття Землі знизився на цілих 30%.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com