Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

ДЕМОНСТРАЦІЯ НЕДОВІРИ

У молодих демократіях кожні наступні вибори повинні демонструвати довіру людей до влади. Про це сказав народний депутат, член Колегії ХДС Володимир Стретович, коментуючи місцеві вибори.

За його словами, в Україні склалася парадоксальна ситуація, коли на вибори прийшли 20-30% людей. “В попередньому законі була норма явки у 50%, зараз її прибрали. У кожному населеному пункті українці переважною більшістю продемонстрували недовіру правлячій силі (а зараз це Партія регіонів) тим, що не прийшли на вибори”, — наголосив Володимир Стретович.

На переконання християнського демократа, хід виборчої кампанії дає підстави стверджувати, що українським політикам слід прививати морально-етичні норми, доброзичливість, взаємоповагу, цінності справедливості та солідарності.

Серед поширених порушень він зазначив широке використання адмінресурсу та погрози кандидатам. “А зараз відбуваються маніпуляції з підрахунком голосів і встановленням результатів виборів, переписуються протоколи з метою фальсифікації результатів. Їх організатори йдуть на гріх перед виборцями задля своєї псевдоперемоги”, — переконаний Володимир Стретович.

Також він додав, що коли на виборах 2006 р. фіксувалися порушення, то їх можна було назвати природніми, адже демократія в Україні тільки розвивається. Аналізуючи минулу виборчу кампанію, Стретович впевнено заявив про штучні перепони, бо їх заздалегідь створила партія влади. “Цікаво, чи довго ще українське суспільство буде витримувати це. Думаю, що це питання часу...”, — сказав християнський демократ.

Прес-служба ХДС

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com