Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Дадуть гроші на адаптацію

Німецький фонд «Пам’ять, відповідальність та майбутнє» надасть Україні 300 тисяч євро на гуманітарні проекти. Зокрема, для соціальної адаптації літніх людей, які пережили тоталітаризм. Німецька сторона готова профінансувати регіональні ініціативи, які підтримуватимуть колишніх жертв тоталітаризму. Через свою програму «Місце зустрічі: діалог» фонд здебільшого підтримуватиме зустрічі людей похилого віку, організацію виставок, надання медичної, соціальної та психологічної допомоги літнім людям, надання юридичних консультацій для колишніх остарбайтерів. Конкурс на отримання грантів для українських громадських організацій німецький фонд планує оголосити першого жовтня в міжнародний день людей похилого віку, а закінчить прийом заявок наприкінці грудня, повідомляє Deutsche Welle.

За словами координатора програми «Місце зустрічі: діалог» Лесі Харченко, акцент у конкурсі робитиметься на зв’язку поколінь, аби люди, які пережили тоталітаризм, відчували себе задіяними у суспільному житті, адже цього їм дуже бракує. «Це діалог з молоддю, але не так, як це було за радянських часів, коли ветерани приходили в школу і розповідали про війну. Це, на нашу думку неефективно. Тут підтримуються більш неформальні взаємини, коли люди різних поколінь разом щось роблять: спільні зустрічі, спільні театральні постановки або спільні поїздки», — сказала Л. Харченко.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com