Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

МІСЦЕВІ ВИБОРИ ПРОЙДУТЬ СПРАВЕДЛИВО?

Верховна Рада збереться на позачергову сесію 30 серпня, щоб відмінити в законі про вибори норму про те, що місцеві організації партій повинні бути зареєстровані не пізніше ніж за рік до виборів. Про це заявив перший заступник глави фракції Партії регіонів Михайло Чечетов, повідомляє «Сегодня».

Нагадаємо, Президент Віктор Янукович направив до Верховної Ради пропозиції щодо зміни закону про місцеві вибори. Президент не уточнив, які саме зміни до закону він має намір ініціювати, пославшись на дуже обширний їх перелік.

Згідно з рішенням парламенту, місцеві вибори відбудуться в Україні 31 жовтня поточного року.

Новий закон «Про вибори депутатів Верховної Ради Криму, місцевих рад і сільських, селищних, міських голів» набув чинності 31 липня. Згідно до закону, місцева організація партії має право висувати своїх кандидатів в депутати місцевих рад лише в тому випадку, якщо вона зареєстрована за 365 днів до виборів.

***

Зміни до закону про місцеві вибори будуть ухвалені для того, щоб роздробити електоральне поле Юлії Тимошенко.

Про це сказав один з високопоставлених діячів уряду на прийомі з нагоди Дня Незалежності в Українському домі. Він також висловив переконання, що ПР виграє вибори: «Не турбуйтеся, вибори виграємо. Зміни до закону про місцеві вибори приймемо, щоб Гриценка та Яценюка запустити на електоральне поле Тимошенко і роздробити його. А непопулярні реформи... Без них ніяк. Всі це розуміють», — зазначив він.

Співрозмовник також наголосив: «Крім жорстких заходів, населенню пряники потрібні. МВФ заборонив підвищувати зарплати? Але економіка піднімається. Значить, і зарплати піднімемо. А з МВФ розберемося. Може, нам його гроші в наступному році і не знадобляться».

Парламентська коаліція підтримала ініціативу Президента Віктора Януковича стосовно внесення змін до закону про місцеві вибори, повідомили «proUA» в прес-службі президента.

25 серпня Президент провів зустріч із членами ради коаліції «Стабільність та реформи». Було ухвалено рішення про підтримку коаліцією ініціативи Глави держави про необхідність внесення змін до закону про місцеві вибори, повідомили в прес-службі президента.

Також ухвалено рішення про проведення 30 серпня позачергової сесії Верховної Ради України, на якому, окрім зазначеного, буде також розглянуто питання про внесення змін до закону про державні гарантії відновлення заощаджень громадян та про соціальний захист громадян у зв’язку з формуванням тарифів на житлово-комунальні послуги.

Нагадаємо, згідно з рішенням парламенту, місцеві вибори відбудуться в Україні 31 жовтня поточного року.

Новий закон «Про вибори депутатів Верховної Ради Криму, місцевих рад і сільських, селищних, міських голів» набув чинності 31 липня. Згідно до закону, місцева організація партії має право висувати своїх кандидатів в депутати місцевих рад лише в тому випадку, якщо вона зареєстрована за 365 днів до виборів.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com