Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

ЧИ ДОПОМОЖЕ?

У британських дівчат старших 11 років з’явилась можливість отримати засоби екстреної контрацепції, відправивши sms-повідомлення шкільній медсестрі.

Відповідна програма буде реалізована з липня цього року в шести школах англійського графства Оксфордшир. Заходи покликані допомогти сексуально активним дівчаткам уникнути небажаної вагітності. Творці програми впевнені в тому, що обмін sms-повідомленнями зі шкільними медсестрами допоможе представникам системи охорони здоров’я встановити контакт з підлітками, що нерідко соромляться звертатися до лікарів та фармацевтів з подібними проблемами. Кількість вагітностей серед дівчат, молодших 18 років, в Оксфордширі збільшилась за останні роки на 10%. Представники деяких громадських та релігійних організацій впевнені в тому, що ця програма лише погіршить ситуацію, що склалася.

На їхню думку, така доступність протизаплідних засобів може спровокувати збільшення сексуальної активності підлітків.

Співробітники оксфордширського відділення Фонду первинної медичної допомоги заявляють, що будуть ретельно вивчати усі випадки звернень підлітків за протизаплідними засобами.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com