Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Волонтерів узаконять?

Комітет з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму планує під час сьомої сесії Верховної Ради України шостого скликання підготувати до розгляду в другому читанні та прийняття вцілому законопроект про волонтерський рух. Про це ІМК повідомили в прес-службі ВР.

Проект закону визначає правовий статус волонтера, волонтерської організації, їх права та обов‘язки, принципи волонтерської діяльності, учасників цієї діяльності, види, засади та напрями її здійснення, джерела фінансування. Як зазначили члени Комітету, законопроектом передбачається також врегулювати взаємостосунки між учасниками волонтерської діяльності та визначити напрями державної політики у цій галузі.

На думку народних депутатів, прийняття цього законопроекту встановить правові, організаційні засади розвитку волонтерського руху в Україні та забезпечить формування нормативно-правової бази для розвитку волонтерського руху, його становлення, стимулюватиме подальший процес його розвитку, а також дозволить активніше та повніше використовувати потенціал волонтерської діяльності як важливої передумови для подальшої розбудови в Україні соціально орієнтованого громадянського суспільства.

Під час підготовки документа до другого читання до Комітету надійшла низка пропозицій, більшість з яких враховано. Зокрема, члени Комітету підтримали пропозиції щодо чіткішого визначення механізмів державної підтримки волонтерської діяльності, прав та обовґязків волонтерів та волонтерських організацій, умов припинення волонтерської діяльності тощо.

 ІМК

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com