Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

НА ВОЛИНІ ШТУРМУЮТЬ ВНЗ

Розпочалася вступна кампанія до вищих навчальних закладів. Наприклад, біля входу до головного корпусу найпопулярнішого вишу краю – Волинського нацуніверситету імені Лесі Українки – вже із самого ранечку 15 липня юрмилися сотні абітурієнтів із батьками.

Власне, температура повітря в Луцьку сягає 30 градусів, тож дехто брав із собою парасольки, аби захиститися від палючого сонця. Зрештою, аби потрапити до приміщення, де працює приймальна комісія, люди почали займати чергу ще з ночі. Як наслідок, до списків потрапили приблизно тисяча вступників.

Лучанин Юрій Сковорода розповів: «У цьогорічній вступній кампанії буде брати участь моя сестричка. Я просто їй допомагаю, як старший брат».

«Дуже важко, дуже важко. Така погода, великі черги. Дуже важко попасти всередину, не те що здати документи», – каже він.

Власне, сестра Юрія вирішила першого ж дня подати документи до ВНУ, тому що планує вступати не тільки до Волинського національного, а й до низки інших університетів у Львові та Києві.

«До середини пускають тільки певну кількість абітурієнтів – складається відповідний список. Ми записалися до цього списку. Ми прийшли з самого ранку (це з 09.00 відкривається приймальна комісія), і коли записалися до списку, то виявилися в межах 800-т людей. Списки складалися ще навіть уночі», – каже Юрій Сковорода.

Слід зауважити, що до корпусу пропускають по сотні вступників.

Відповідальний секретар приймальної комісії ВНУ Андрій Слащук розповів: «Я би сказав так, маючи певний досвід роботи в приймальній комісії, що він сьогодні, мабуть, є звичайним, як для такого дня і такого періоду початку подачі документів. Як правило, перші чотири дні є дуже важкими як для батьків, оскільки черги формуються надзвичайно великі, так і для роботи приймальних комісій. Таке враження, що батьки та їхні діти намагаються за один день подати документи. Але завтра буде зовсім інша ситуація, а післязавтра  – ще інша. Тому до такого сценарію ми готувалися і готові. Хоча я, чесно кажучи, якоюсь мірою сьогодні і здивований такою надзвичайно великою популярністю нашого університету. Ми аналізуємо ситуацію. От власне на 11.00 ми запустили до нашого корпусу для роботи з документами у приймальну комісію приблизно триста вступників. Але, наскільки я чую по черзі, вона набагато більша».

Зрештою, абітурієнти мають ще два тижні, аби встигнути подати документи на вступ до вищих навчальних закладів.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com