Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

ТЕЛЕНОВИНИ МОВЧАТЬ ВТРИЧІ ЧАСТІШЕ

Випадків замовчування важливих тем в новинах загальнонаціональних телеканалів в червні стало втричі більше.

Про це свідчать результати моніторингу, який проводить громадська організація «Телекритика» в рамках проекту громадської організації Internews Network «У-Медіа».

«Кількість матеріалів із порушеннями стандартів інформаційної журналістики, що можуть свідчити про замовний характер, а також випадків замовчування суспільно важливих тем у період 31 травня - 26 червня становила 1549 випадків (в попередньому місяці 487)», - зазначається в повідомленні.

Найбільша кількість порушень виявлена у новинах телеканалу «Інтер» - 245; цьому ж каналові належить антирекорд із найбільшої кількості порушень протягом тижня - 85.

На другому місці ICTV з 236 порушеннями протягом зазначеного періоду. На третьому - Перший національний із 219, а «1+1» посів четверте місце з 198 підозрілими матеріалами та випадками замовчування важливих тем.

Відносно найкращими є показники 5 каналу (152), СТБ (156) та ТРК «Україна» (159).

«Таке різке погіршення ситуації, як повідомляють експерти моніторингу, пов’язане передусім із почастішанням випадків замовчування суспільно важливих тем та подій», - йдеться в повідомленні.

Зокрема, протягом тижня 21-26 червня усіма або частиною телеканалів було замовчано 57 важливих тем.

Українська правда

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com