Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Мобільники виготовили із сміття

Компанія Sony Ericsson представила черговий телефон, виготовлений з вторсировини. Телефон Cedar випущений в рамках ініціативи GreenHeart з охорони довкілля.

Корпус телефону буде виготовлений з використанням пластмаси, отриманої в результаті переробки пляшок і компакт-дисків. Фарбування телефону проводиться за допомогою спеціальної водорозчинної фарби, застосування якої призводить до зниження викиду в атмосферу шкідливих сполук.

Cedar працюватиме в мережах 3G (UMTS) і підтримуватиме мобільний інтернет HSDPA і EDGE. Телефон оснащується двухмегапіксельною камерою, екраном з діагоналлю 2,2 дюйма. Час розмови в мережах GSM від одного заряду батареї складе 12 з половиною годин, а в режимі очікування він пропрацює понад два тижні.

У комплекті з телефоном поставляється екологічний зарядний пристрій, який дозволяє понизити витрату електроенергії після повної зарядки телефону. Також Sony Ericsson не поставляє в комплекті з Cedar паперову інструкцію. Електронний документ з описом пристрою завантажується в пам’ять апарату.

Телефон поступить в продаж в третьому кварталі 2010 року. Він буде доступний в двоколірних варіантах — зі сріблястою і червоною кришкою. Вартість Cedar поки не повідомляється.

Всього в сімейство GreenHeart входять шість моделей мобільных телефонів. Перші дві — С901 і Naite — були представлені влітку 2009 року.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com