Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Від щирого серця!

Місяць тому в Івано-Франківську пройшли збори «Асоціації Футбол-Захід». Читачам, мабуть і байдуже, кого там вибрали, про що там промовляли, але пропозиція добродія Михальченка стала  солодкою «родзинкою» у прісній  перепічці зборів. Він запропонував «асоціації футбол-Захід» укласти із Німецько-Українським  форумом угоду про безкоштовне постачання до України кілька десятків екологічних майданчиків.

- Євген Михальченко- громадянин України , але 20 років мешкав у Німеччині й має знайомства серед ділових та урядових кіл країни.

Від автора. Із досвіду знайомства із німцями , він висновує таке. Навіть без письмової угоди ,- коли німці щось пообіцяли , то потім без зайвих слів і нагадувань, виконують обіцяне: себто майданчики із Німеччини БУДУТЬ В УКРАЇНІ!

І друге, Число майданчиків  має бути тепер кратне 12. Бо міні-майданчик не дасть практичної коисті для розвитку дитячого-юнацького футболу- штовханина у грі, типовий «дир.-дир», не проведеш на ньому й повноцінного тренування із двадцятьма й більше хлопчаками , а тільки послужить як оздоровчий засіб. Асфальтові майданчики-клітки у нас вже «змайстрували» ЖЕКи. Та й ті без догляду.

Треба щоб із 12 «міні» робили ігрове поле для підлітків розміром 60х44м, з воротами 4х2м і розташовувати їх на територіях ДЮСШ для догляду та захисту від вандалів. Бо інакше це буде . як той при дорозі – хто не йде , той і скубне.

До таких міркувань автора схвально поставився й працівник професіональної футбольної ліги України – Геннадій Жданов:

- Я мешкаю у мікрорайоні Теремки-1, у нас  «було» два майданчики , то їх знищили  юні і дорослі варвари. А коли б майданчик зібрати , збільшити до оптимального  розміру й розташувати на території , наприклад ДЮСШ-15 то вони б використовувались «організованими» футболістами для щоденних тренувань , а не для пустощів.Працюючи із юнаками ШОР, а потім тренером Броварського «Нафкома», упевнився, що дорогі німецькі подарунки треба шанувати,. оберігати і максимально використовувати для навчання нашої футбольної зміни.

Здається, викладено ясно: майданчики для юних «зірочок», а не для лобуряк. Гадаємо , Анатолій Ревуцький Євген Михальченко та усі, пов’язані із цим проектом. прислухаються до зауважень автора та фахівця – педагога.

Олександр Маноха

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com