Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Реформувати Соціальну сфера

Днями до Міжрегіональної Академії управління персоналом завітав народний депутат України від БЮТ Андрій Павловський. Наразі Андрій Михайлович — член комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та праці. Тож у ході своєї розповіді народний депутат здебільшого зосереджував увагу на проблемах соціальної сфери.

На думку Андрія Павловського, нині в соціальній сфері найбільш болючі проблеми — це бідність і невідповідні норми життя. «У наш час у соціальній сфері відсутні реальні управлінські кроки, а ця сфера потребує кардинального реформування, зокрема первинного розподілу доходів суспільства», — зауважив Андрій Павловський.

Сьогодні люди постійного говорять про інновації, важливість їх застосування у суспільному житті. З цього приводу Андрій Павловський зазначив: «Насьогодні ми маємо таку структуру економіки, яка була започаткована ще за радянських часів. Це застарілі технології 50-х років — хімічна та металургійна промисловість, які у наш час дають 40 % валютного прибутку. І ми всі розуміємо, що у наш час не ці галузі повинні визначати економічний розвиток нашої держави».

Як вважає Андрій Павловський, дешевий газ розбещує політичну еліту, адже тоді не треба робити реальних кроків щодо модернізації економіки: «У наш час олігархи повинні стояти в черзі не на роздачу безкоштовного державного майна, а на сплату податків», — знаходить правильне рішення бютівець.

Щодо проблем оподаткування Андрій Павловський наводить приклад розвинених країн світу, зокрема США, де існує прогресивна шкала оподаткування доходів фізичних осіб, що залежить від суми доходів громадян: «В Україні можна ввести податок, який би був кратний мінімальній зарплаті — чим більші доходи громадян, там більшими мають бути податки», — такі нововведення запропонував Андрій Павловський.

Також з питання оподаткування народний депутат зазначає такий факт, що в інших країнах існує податок на багатство та на предмети розкоші, що стало б доцільним і в нашій державі.

Для присутніх стало актуальним питання щодо підвищення пенсійного віку громадян, на що представник влади відповів: «На мою думку підвищення пенсійного віку громадян — це не правильне рішення, адже більшість людей не доживають до 60-ти років. Навпаки, потрібно вклонитися і віддати належне громадянам, які весь вік віддано та наполегливо працювали».

На згадку про приємну зустріч зі студентами Академії ректор МАУП Валерій Захожай вручив почесному гостю книги видавництва Академії.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com