Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Комуністи все ще небезпечні

Екс-глава СБУ, координатор громадської ініціативи «Оновлення країни» Валентин Наливайченко виступає за заборону Комуністичної партії в Україні. Про це він сказав в Івано-Франківську у вечірньому прямому ефірі одного з місцевих телеканалів, відповідаючи на запитання телеглядача, передає ІМК. «Я є прихильником того, щоб вийти раз і назавжди на процес судовий щодо заборони Комуністичної партії в цій державі, в моїй державі», — сказав він.

За словами В.Наливайченка, саме в Україні «починалися і концтабори, і репресії, і розстріли, і тортури, і вони тривали до 1991 року».

«Депортації дійсно з Західної України цілими вулицями до 70-их років відбувалися. Це треба визнати і засудити», — сказав він.

Крім заборони діяльності Комуністичної партії, В.Наливайченко вважає за необхідне вирішити питання щодо компенсації «жертвам репресій, тоталітаризму, всім тим, хто були позбавлені майна, всім тим, від кого відокремлювались діти».

«Це теж правда, яку... не включать у підручники. Але пан Єжов такі накази підписував у 1937 році. І це серйозні накази, які діяли», — сказав він. В.Наливайченко також переконаний, що потрібно раз і назавжди визнати статус УПА як борців за незалежність України. «На мій погляд, після цих трьох складових можна говорити вже дійсно остаточно про незалежну, суверенну європейську державу Україну», — вважає він.
вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com