Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Зайвий рот в сім’ї

Комуністи для «регіоналів» — зайвий рот в сім’ї«Партія регіонів зітхнула б з полегшенням, якби комуністи вийшли з коаліції, тому що голосів їм зараз вистачає, і КПУ для них це зайвий рот в сім’ї», — таку думку висловив політтехнолог Тарас Березовец, коментуючи заяву народного депутата від фракції КПУ Леоніда Грача про те, що його фракція не може більше залишатися в коаліції.

«Леонід Грач — це внутрішня опозиція в КПУ, він завжди висловлює точку зору, яку відстоює значна частина членів партії, але яку по тих або інших міркуваннях не може обнародувати Петро Симоненко», — додав експерт.

За його словами, зараз склалася безліч проблем усередині самої коаліції.

«Останні з них — це украй непопулярні рішення уряди Азарова, які доведеться підтримувати коаліції, наприклад, щодо підняття пенсійного віку для чоловіків і жінок до 65 років. Також це млява ситуація з підняттям соціальних стандартів, які були ключовими обіцянкою Януковича під час президентської кампанії, ситуація, пов’язана із співпрацею з Міжнародним валютним фондом. Як відомо, уряд намагається до останнього отримати черговий транш від МВФ «, — відзначив Тарас Березовец.

Він відзначив, що за таких умов, електоральна база КПУ напередодні проголошення місцевих виборів залишає велику загрозу попадання цієї політичної сили в ряд місцевих рад.

«З іншого боку, притока так званих «тушок» в коаліцію робить перебування КПУ у складі цієї коаліції непотрібним, тому що набрати 226 голосів зараз можна і без 27 депутатів від компартії. Думаю, що Петро Симоненко ще не ухвалив остаточне рішення про вихід, але його активно підштовхуватимуть до цього однопартійці. Нарешті, сама Партія регіонів, можливо, була б зацікавлена саме в такому сценарії через те, що комуністи постійно висувають різні кадрові вимоги до Януковича і Азарову», — сказав політтехнолог.

Щодо того, які шанси виходу КПУ з коаліції, Тарас Березовец сказав: «На сьогоднішній день, шанси невеликі, але як тільки буде чітка, зрозуміла перспектива місцевих виборів, вірогідність виходу комуністів з коаліції зросте до 70%.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com