Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Рятівний аналіз

Вчені з Ноттінгемського університету Великобританії разом з дослідною компанією Oncimmune Ltd розробили новаторський аналіз крові.

Він дозволяє виявити рак на ранній стадії, чого не може зробити мамографія і комп’ютерна томографія, йдеться у пре-срелізі Ноттінгемського університету.

Лікарі будуть знати результат випробування свого пацієнта протягом одного тижня після відправлення в крові, зазначають науковці.

Розроблений ними аналіз крові є першим тестом, який точно розпізнає «ракові» сигнали, які надсилаються імунною системою людини задовго до появи пухлини.

Аналіз розроблявся протягом останніх 15 років. Спочатку вчені сподівалися, що він допоможе полегшувати виявлення раку легенів.

Однак наразі науковці сподіваються, що у майбутньому цей аналіз також будуть застосовувати й для виявлення раку товстої кишки і яєчників.

Очікується, що новий аналіз крові буде запущений на національному рівні в США вже до кінця червня, а у Великобританії — на початку наступного року.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com