Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

І Верховний суд на закуску...

У новому законопроекті про судоустрій пропонується скоротити Верховний суд до 20 суддів.

Як повідомили «Українській правді» поінформовані джерела, відповідний документ був розроблений в адміністрації президента. Суддям, що наразі працюють у Верховному суді, буде запропоновано або перейти на роботу у Вищі спеціалізовані суди із збереженням розміру заробітної плати, або піти у відставку із збереженням усіх гарантій, або залишитись на своїх посадах, доки склад суду еволюційним шляхом не складе 20 членів. Передбачена лише пленарна робота Верховного суду — усім складом. При цьому, у випадку ухвалення законопроекту, Верховний суд зможе розглядати справи лише в трьох випадках:

— в разі якщо це стосується звинувачень проти президента України;

— якщо справа стосується міжнародних судів проти держави Україна;

— якщо два Вищих спеціалізованих суди прийняли радикально протилежні рішення при розгляді однієї і тієї ж справи. При цьому рішення про передачу справи до Верховного суду може приймати лише один з Вищих спеціалізованих судів, що були задіяні у розгляді справи.

Крім того, пропонується створити до двох спеціалізованих судів — Вищого господарського та Вищого адміністративного — ще один спеціалізований суд — Вищий суд з розгляду цивільних та кримінальних справ. У прикінцевих положеннях законопроекту «Про судоустрій України та статус суддів» передбачено, що новостворений суд буде розташований у будівлі, де наразі працює палата Верховного суду з розгляду відповідних справ.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com