Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

ТЕПЕР НАМ ПОТРІБНІ КОСМОНАВТИ

Євросоюз виділяє Україні 25 мільйонів євро на розвиток космічної галузі — в рамках програми Space UA.

Виділена сума дорівнює всій сумі, виділеній у 2009 році на розвиток української космічної промисловості з держбюджету, сказав Deutsche Welle заступник гендиректора агентства Едуард Кузнєцов.

Також Кузнєцов заявив про високий рівень довіри європейських фахівців до українських колег. «Вони бачать, що тут [в агентстві] немає ні корупції, ні хабарів, тому ми будемо отримувати гроші на проект не через європейські структури, а безпосередньо в Національне космічне агентство України», — сказав він.

Також фахівець сподівається, що найближчим часом на Україну пошириться проект EGNOS, що дозволить розширити співпрацю з європейськими, зокрема німецькими організаціями, які займаються дистанційним зондуванням землі.

У минулому році НКАУ отримало лише половину необхідних коштів, стверджує Едуард Кузнєцов, в результаті чого перед працівниками підприємств утворилася заборгованість, а запуск супутника Січ-2 довелося відкласти.

man.gov.ua

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com