Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

ЧИСТА ВОДА ПОДОРОЖЧАЄ

На перехідний період Кабмін запропонував збільшити ставку на 20% - з 14 грн до 17 грн за 1 літр 100-процентного спирту, ставку на пиво з 0,60 грн до 0,74 грн за 1 літр і на вина виноградні натуральні - з 1 коп до 10 коп за 1 літр.

Крім того, запропоновано застосовувати однакові підходи до оподаткування спирту, який міститься в горілці і винах.

Також законопроектом пропонується збільшити ставки акцизного збору на сигарети з фільтром: по адвалорной складової, яка обчислюється у відсотках від максимальної роздрібної ціни, з 20% до 25%, по специфічній - з 69 грн до 90 грн за 1000 штук.

Впровадження змін збільшить питому вагу акцизу в ціні сигарет до 37%. Законопроектом також пропонується збільшити акцизи на бензин. Збільшення суми акцизного збору на 50 копійок на 1 літр бензину можна здійснити без зростання роздрібних цін. При цьому питома вага акцизу в собівартості бензинів збільшиться на 7,5 процентного пункту (з 13,2 % до 20,7%).

Відзначимо, що прагнучи наповнити прибуткову частину бюджету, Кабінет міністрів планує радикально збільшити податок на один з базових ресурсів - питну воду.

Згідно проекту закону, підготовленого Кабміном, вартість води, яку використовують компанії при виробництві, збільшиться в 15 разів.

Наприклад, виробники питної води замість нинішніх 5,04 грн за 1 метр кубічний платитимуть 75,6 грн. В результаті, вартість води «на полиці» подорожчає мінімум удвічі.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com