Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

ЯДЕРНА СПІВПРАЦЯ

Москва пропонує Києву об’єднати свої активи в ядерній енергетиці. Про це заявив прем’єр РФ Володимир Путін журналістам за підсумками зустрічі з президентом Віктором Януковичем у Києві.

"Ми тільки зараз сформулювали пропозицію, яку ми хотіли сьогодні з вами обговорити. Мова йде про великомасштабну кооперацію наших ядерних галузей", — сказав він. "Ми пропонуємо створити великий холдинг, який включав би в себе об’єднану генерацію, атомне машинобудування і паливний цикл", — заявив прем’єр РФ. За словами Путіна, "якщо українські фахівці вважатимуть, що це занадто революційна пропозиція, то ми готові діяти поетапно".

"На першому етапі можна поставити питання про об’єднання паливного циклу: у нас є підприємства, які постійно обслуговують Україну (у Новосибірську), а у вас є машинобудування в якому ми зацікавлені", — сказав він. »Ваше атомне машинобудування завантажене роботою виключно на російський ринок, і ми готові поглибити і зберегти співпрацю», — зазначив Путін. "У цьому сенсі ми не тільки готові до кооперації, але готові взяти активну участь з українськими партнерами в модернізації українських блоків і допустити українських партнерів до роботи на російському ринку", — підкреслив він.

"А у нас дуже великі плани з подвоєння генерації в найближчі десять років. Ми б разом могли попрацювати і на ринку третіх країн при фінансовому співробітництві Росії", — додав Путін.

Зі свого боку, президент України Віктор Янукович назвав цікавою пропозицію російського прем’єра про створення спільного російсько-українського підприємства щодо генерування електроенергії.

"Це цікава пропозиція, ми її попередньо обговорювали і з вами і з Дмитром Анатолійовичем (Медведєвим). Це те, що нам цікаво. Побудувати підприємство з виробництва ядерного палива не тільки для наших АЕС, але і для третіх країн для нас цікаво", — сказав він.

Глава держави також додав, що питання кооперації в галузі модернізації АЕС та об’єднання генерацій — це питання, «про яке ми говорили мимохідь, як про майбутню перспективу».

Ми зацікавлені мати перетоки, які можуть регулювати навантаження. Це цікаво для України, щоб не будувати потужності, які регулюють, і не витрачати на це гроші. Питання перетоків дуже цікаве з точки зору експорту електроенергії», — сказав Янукович.

Інтерфакс-Україна

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com