Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Докладно про армію

Міністерство оборони України планує проведення в 2010 році спільних навчань з протиповітряної оборони з Білоруссю і Росією, повідомляє прес-служба українського військового відомства.

Хід підготовки до навчань обговорювався в рамках розширеного засідання військової ради Командування Повітряних сил ВСУ у Вінниці.

Згідно планам Міноборони, маневри з білоруською стороною заплановані на квітень, з РФ – на жовтень.

Разом з тим, відзначили в прес-службі, доля цих планових заходів залежатиме від рішення Верховної ради, яка на сьогоднішній день ще не прийняла закон про допуск іноземних військовослужбовців на територію України для участі в міжнародних навчаннях.

***

Міністр оборони Михайло Єжель заявляє, що перехід Збройних Сил на повне комплектування військовослужбовцями контрактної служби відбуватиметься починаючи з 2011 року.

Про це він заявив у вівторок на брифінгу у Кабінеті міністрів, повідомляє УНІАН.

«Зараз поки залишається змішаний спосіб комплектування армії», - констатував міністр, відповідаючи на запитання, чи готове Міністерство оборони виконати програмні засади президента Віктора Януковича, згідно з якими перехід до професійної армії повинен бути забезпечений починаючи з 2011 року.

Водночас Єжель припустив, що, виходячи із наявної фінансово-економічної ситуації в Україні, якщо цей процес буде завершено за п’ять років, починаючи з 2011 року, то це буде позитивним та оптимістичним результатом.

***

У 2010 році США нададуть Збройним Силам України допомогу на 11 мільйонів доларів.

Про це заявив посол США в Україні Джон Теффт під час зустрічі з міністром оборони України Михайлом Єжелем, повідомляє прес-служба Міноборони.

«В цьому році американська сторона надасть Збройним Силам України матеріально-технічну допомогу на загальну суму 11 мільйонів доларів в рамках програми FMF», - зазначив посол.

«Єжель привітав таке рішення американської сторони і зазначив, що українське військове відомство докладе максимальних зусиль для ефективного використання цієї допомоги», - йдеться у повідомленні.

Крім того, Теффт висловив сподівання, що вся необхідна законодавча база, яка передбачає організацію і проведення як українсько-американських, так і міжнародних військових навчань, буде вже найближчим часом належним чином оформлена.

«В цьому питанні позиція і керівництва держави, і Міноборони залишається незмінною – ми продовжуємо працювати в рамках взятих на себе міжнародних зобов’язань і увесь необхідний пакет документів вже підготовлений», - зазначив у відповідь Єжель.

Міністр оборони також заявив, що міжнародні військові навчання «Сі Бриз» «для українського флоту були і залишаються дуже корисними і в цьому напрямку ми обов’язково продовжимо спільну роботу».

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com