Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

А ТЕПЕР — СКУТЕРИ!

Із 1 січня 2010 року власники скутерів та мопедів мусять реєструвати свої транспортні засоби. Реєстрацію запровадили згідно з постановою Кабінету Міністрів 23 грудня 2009-го. Вона ухвалює зміни до порядку видачі посвідчень водія та допуску громадян до керування транспортними засобами.

При цьому передбачено, що перша державна реєстрація  мопедів може проводитися без подання документів, що підтверджують правомірність їх придбання, за встановленою процедурою після проведення Державною автомобільною інспекцією відповідних перевірок.

Проведення першої державної реєстрації мопедів, які були придбані до набрання чинності Порядком, якщо документи про правомірність їх придбання у власників відсутні, проводити до 01.07.2010 без надання таких документів, на підставі ґрунтовних висновків затверджених керівництвом УДАІ, після проведення перевірки законності придбання цих транспортних засобів.

На зареєстровані мопеди видаються тимчасові реєстраційні талони з безстроковим терміном дії та номерні знаки, які передбачені чинним державним стандартом для цієї категорії транспортних засобів.

Вартість реєстрації мопедів включає в себе вартість тимчасового реєстраційного талону, номерного знаку, послуг за огляд транспортного засобу та оформлення реєстраційних документів, — повідомляє прес-служба ДАІ.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com