Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

БАЙБАК ПРОГНОЗУЄ РАННЮ ВЕСНУ

День бабака відзначається з 2004 року на території біостанції Харківського національного університету ім. Каразіна у селищі Гайдари Зміївського району Харківської області, де біологи займаються розведенням і вивченням бабаків. Ініціаторами проведення свята стали харківські журналісти та екологи, які запропонували відзначати його за аналогією з американським Днем бабака. Бабак Тимко, який мешкає в Харківській області, 2 лютого «не побачив» своєї тіні і тим самим «передбачив» ранню і теплу весну.

Старший науковий співробітник, доцент біологічного факультету Харківського національного університету ім. Каразіна Віктор Токарський за традицією дістав Тимка з його будиночка на території біостанції університету в селі Гайдари Зміївського району Харківської області. «Точно весна настане рано і буде теплою. Так сказав Тимко», — повідомив він. До речі, погоду нині прогнозує законний наступник попередного Тимка.

За інформацією Токарського, кандидатуру нового метеоролога біологи обирали з кількох молодих байбаків, керуючись, насамперед, наявністю у нього спокійного і поступливого характеру.

Студенти біологічного факультету університету зачитали жартівливе звернення Тимка 1-го до громадян України про передачу своїх повноважень і прийняли Тимка 2-го в студенти, надівши на нього академічну мантію та шапочку.

Шоу з байбаками має привернути увагу громадськості до проблеми охорони популяції бабаків. Нагадаємо, що в Україні ця спокійна і вайлувата тваринка охороняється законом.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com