Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Мороз-контролер

Традиційні для вітчизняної зими коливання температури завдають клопоту не лише комунальникам, а й нафтотрейдерам. На АЗС виникають проблеми, викликані необхідністю частої заміни дешевшої і вигідної для продажу літньої солярки на дорожчу, але більш стійку до холодів. За вітчизняним стандартом зимовий дизель повинен нормально циркулювати у паливній системі при мінус п’ятнадцяти градусах за Цельсієм. 

У літньої марки — мінімальна температура п’ять градусів нижче нуля, тож для використання взимку вона геть непридатна. Щоправда сам напис «євро дизель» ще не гарантує, що це пальне працюватиме за будь-якої температури. Фахівці радять звертати увагу ще й на марку пального. Недержавна перевірка показала, що на вітчизняних автозаправках переважає клас F. Лабораторний тест повторює звичайний рух пального системою.

Вчені поступово знижують температуру в апараті та стежать за проходженням досліджуваної суміші крізь фільтр, ідентичний автомобільному. Низькотемпературні види євродизелю теж можуть відрізнятися залежно від способу виготовлення. Марки, морозостійкості яких досягають при виготовленні, коштують дорожче. А ті, до яких просто додають відповідні присадки — дешевше. Хоч і на роботу двигуна це не впливає.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com