Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Б’ємо рекорди

Промисловість України в сезоні 2009/10 вже переробила 1,6 млн. тонн соняшника, що на 30% більше, ніж станом на цей час минулого року.

Якщо такі темпи переробки соняшникового насіння утримати — його запасів вистачить тільки до червня 2010 року, повідомляє агентство «Укрінформ».

Наразі великі заводи забезпечені сировиною до березня — йдеться в повідомленні.

За даними Держкомстату, урожай соняшника 2009 року був трохи нижчим, ніж 2008 року.

Незважаючи на це, виробництво олії за вересень-листопад сягло майже 680 тис. тонн. За цей же період 2008 року її було виготовлено 520 тис. тонн.

Фахівці зазначають, що експортери зараз прагнуть вивезти якнайбільше олії, бо остерігаються запровадження квот і ліцензій на її експорт.

Причиною цього називають чутки про брак соняшникової олії на внутрішньому ринку, спричинений якраз величезним минулорічним експортом.

Як повідомлялося, в 2008/2009 маркетинговому році Україна продала на світовому ринку майже 1,2 млн. тонн соняшникової олії, четвертий рік поспіль зайнявши за цим показником позицію лідера.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com