Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Голова ЦВК: політики компрометують Україну

Голова Центрвиборчкому Володимир Шаповал закликає не робити голослівних заяв про фальсифікації на виборах.

Відповідаючи на питання, чи є підстави для численних висловлювань про те, що готуються якісь фальсифікації на виборах, він сказав: «Скажу так — правових підстав ці висловлювання не мають».

«Я вважаю, що такі заяви є, по-перше, суспільно некоректними, тому що вони ставлять під сумнів всю роботу, яку проводять організатори виборів, починаючи від ЦВК і закінчуючи дільничними комісіями», — заявив голова ЦВК.

«Такі заяви фактично компрометують нашу країну, демократичні принципи самої держави», — зазначив Шаповал, повідомляє Інтерфакс-Україна.

«Мені прикро, що таке взагалі відбувається, прикро, що до цього долучаються серйозні політики (або їх оточення), які мало не щодня заявляють про свій патріотизм і турботу про країну, здається, не усвідомлюючи при цьому, яку «послугу» вони роблять своїй країні», — вважає він.

«Варто було б подумати про образ України, пам’ятати про те, що ми визначаємо себе як демократична держава», — додав голова ЦВК.

Шаповал пропонує: «Якщо учасники виборчого процесу серйозно переймаються можливими масштабними фальсифікаціями, то нехай вони зі свого боку роблять усе можливе, щоб таких фальсифікацій не було».

«У них є всі важелі для цього. Починаючи з того, що виборчі комісії — і окружні, і дільничні — сформовані за активної участі самих кандидатів», — сказав він.

«От нехай вони силами своїх представників у комісіях зроблять так, щоб подібним фальсифікаціям просто не було місця», — зазначив Шаповал.

На його переконання, заяви про фальсифікації мають бути доведені, підтверджені якраз не словом, а ділом.

«На жаль, ми чуємо тільки загальні розмови і звинувачення, такі собі філіппіки», — сказав голова ЦВК.

«Проте я не знаю жодного факту, коли б, скажімо, конкретна особа, яка нібито займається фальсифікацією, була виявлена, його діяльність висвітлена, прізвище — названо», — зазначив Шаповал.

«Я, зрештою, навіть наполягаю: давайте називати конкретні факти, говорити про конкретних осіб, які скоюють такі правопорушення, ставити питання про порушення кримінальних справ, тобто — давайте діяти за законом», — підкреслив він.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com