Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

GPS-навігатори стають винуватцями ДТП

GPS-навігатор може стати причиною серйозного ДТП! До такого несподіваного висновку дійшли вчені з британських університетів Royal Holloway і Lancaster University. На думку дослідників, при використанні навігаторів водії сильно відволікаються від дороги, що і призводить до сумних наслідків. Понад те, частенько супутникові «сусаніни» можуть запропонувати вам розвернутися через «суцільну» смугу або проскочити під «цеглину», що також значно збільшує ризик аварії. Так, один англійський далекобійник, довірившись своєму навігаторові, врізався в старовинний особняк, а одна жінка зовсім примудрилася заїхати у річку.

Займатися такими дослідженнями в Англії почали неспроста: на Туманному альбіоні налічується як мінімум 14 мільйонів автомобілістів, які регулярно користуються навігацією. З них 1,5 мільйонів регулярно втрачають концентрацію, довіряючи електронному голосу пристрою більше, ніж власним очам. І, нарешті, не менше 300 тисяч автомобілістів, що беззаперечно слідували командам навігатора, або потрапляли в аварії, або знаходилися за мить від них.

Виходячи з результатів дослідження, уряд Англії може обмежити використання навігаторів. Приблизно такий же «процес» спостеригався кілька років тому і з використанням мобільних телефонів: тоді спочатку заборонили користуватися ними за кермом без гарнітури, а тепер хочуть оголосити будь-який «мобільник» поза законом для водія.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com