Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Мільярд на епідемію

Кабінет міністрів України вніс до Верховної Ради проект закону про внесення змін до державного бюджету, яким пропонується виділити додаткові кошти для боротьби з епідемією грипу.

Про це сьогодні під час пленарного засідання парламенту повідомив голова ВР Володимир Литвин. Зокрема, за його словами, уряд пропонує направити 1 млрд гривень до резервного фонду Кабміну для виділення відповідних коштів на боротьбу з епідемією грипу або інші непередбачені події. Зокрема, згідно з пояснювальною запискою до законопроекту Про внесення змін до закону України Про державний бюджет України на 2009 рік, цей документ розроблено з метою забезпечення всіх лікарень країни необхідними ліками і обладнанням для діагностики грипу і для протидії поширенню епідемії, а також для отримання громадянами професійної медичної допомоги та безкоштовних ліків. Як повідомлялося, сьогодні, 3 листопада, прем’єр-міністр Юлія Тимошенко виступила в Раді щодо ситуації у зв’язку з поширенням грипу. Вона, зокрема, поінформувала, що станом на вечір, 2 листопада, зареєстровано 71 випадок смерті від грипу та гострих респіраторних вірусних інфекцій, а також заявила про стабілізацію ситуації з епідемією у восьми західних областях. Двоє депутатів від Блоку Юлії Тимошенко з’явилися в сесійній залі ВР в захисних масках, а спікер висловив стурбованість політизацією епідемії грипу. Нагадаємо, що 30 жовтня уряд виділив 0,5 млрд гривень для боротьби з епідемією грипу.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com