Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Давайте долати грип без політики

Звернення Міністра охорони здоров’я України Василя Князевича до політикуму

Вельмишановні панове!

Як Міністр охорони здоров’я України, як лікар та громадянин звертаюсь до Вас із проханням і закликом утриматись найближчим часом від нагнітання ситуації в державі, створення панічних настроїв та розповсюдження непрофесійних медичних рекомендацій у засобах масової інформації.

Сьогодні держава стоїть перед серйозними випробовуваннями. Епідемія грипу A/H1N1 Каліфорнія, яка сягла території нашої держави, вимагає фахових, скоординованих дій всіх гілок влади. Натомість події останніх днів засвідчили, що складна ситуація використовується опонентами виключно для політичної боротьби та неконструктивної критики.

Звинувачення міністерства нібито у фінансових зловживання я розцінюю як спробу паралізувати діяль­ність фахівців МОЗ, від яких сьогодні залежить координація дій по боротьбі з епідемією грипу. Як Міністр охорони здоров’я обіцяю сприяти будь-яким перевіркам, розслідуванням, притягненню винних до відповідальності, але після того, як епідемію грипу в країні буде подолано.

Крім того, прошу політиків, навіть тих хто має медичну освіту, утриматись від коментарів та порад з екранів телебачення у питанні епідемії грипу A/H1N1 Каліфорнія. Адже політична риторика навколо медичної теми спонукає журналістів звертатися до МОЗ за коментарями. Це, в свою чергу, забирає дорогоцінний час на спростування нісенітниць та роз’яснення вузькоспеціалізованих медичних тем.

Панове політики, кожен має займатися своєю справою! Бережіть дорогоцінний час медиків, вони рятують життя співвітчизників!

Дякую за розуміння!

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com