Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Старі тарифи ще житимуть

Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко заявляє, що уряд домовився з мерією Києва про встановлення з 1 листопада старих тарифів на тепло і гарячу воду.

Про це Тимошенко заявила сьогодні, 13 жовтня, на брифінгу перед своїм відльотом з робочою поїздкою до Луцька.

«Нарешті досягнуто повного порозуміння з керівництвом Києва, і на вимогу Кабінету міністрів прийнято спільне рішення — з 1 листопада 2009 року повернути старі тарифи», — сказала Тимошенко.

Прем’єр нагадала, що мерія Києва в червні істотно і необґрунтовано під­вищила тарифи.

За словами Тимошенко, такої домовленості досягнуто за допомогою аргументів — судових рішень і можливого застосування штрафних санкцій.

«Процес переговорів тривав навколо того, що зобов’язані виконувати судові рішення і рішення уряду, зобов’язані, бо це і є правова держава. Ось навколо чого йшов процес переговорів», — пояснила прем’єр-міністр.

31 серпня цього року влада Києва підписала нові розпорядження про підняття тарифів на житлово-комунальні послуги для населення, згідно з якими в серпні-вересні оплата зросте не на 100% (у порівнянні з періодом до 1 червня цього року), а на 95%.

У вересні прокуратура міста Києва внесла Київському міському голові Леоніду Черновецькому подання про усунення порушень норм чинного законодавства під час прийняття розпоряджень про тарифи для населення.

У жовтні цього року заступник мера Анатолій Голубченко повідомив, що підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги до президентських виборів, які заплановано на 17 січня 2010 року, відкладається.

 

 

За матерiалами УНІАН

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com