Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Toyota відмовляє нетверезим

Японські компанії Toyota Motor і Hino Motor розробили систему попередження «п’яного водіння» і з сьогоднішнього дня приступають до її випробувань, повідомили в прес-службі Toyota Motor.

Нова система автоматично аналізує дихання водія, що сів за кермо, щоб виявити в ньому сліди можливого вживання алкоголю. За наявності таких слідів і залежно від зафіксованої дози включається голосовий сигнал, застережливий про неприпустимість «п’яного водіння», блокується запалення автомобіля, а відповідна інформація передається адміністраторові системи. Крім того, обличчя шофера фотографується для забезпечення подальшої ідентифікації. Новинка викликала найбільший інтерес у адміністраторів автотранспортних компаній, стурбованих проблемами безпеки водіння і дисципліни підлеглих. Вона покликана не тільки запобігти виїзду на лінію нетверезих або похмільних водіїв, але і сигналізувати про їх «некондиційний» стан, якщо вони тільки сіли в машину. Випробування системи проходитимуть до 30 листопада. Разом з компаніями-розробниками в них бере участь міністерство державних земель, інфраструктури, транспорту і туризму Японії.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com