Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

В МАУП стартує другий етап І Студентської Спартакіади

В Академії, де навчається близько 40 тисяч студентів є немало таких, які навчальний процес вдало поєднують з активним заняттям спортом. До того ж тренуються вони неабияк — маупівці входять до збірних команд України і здобувають нагороди найвищої якості на найпрестижніших форумах планети.

Серед вихованців Академії є чемпіони Європи, світу та Олімпійських ігор. Керівництво Академії постійно дбає про те, щоб спортивне життя МАУП активно розвивалося, а учасників змагань ставало все більше. Тому, з метою розвитку і популяризації масового спорту в МАУП, зміцнення здоров’я студентів, залучення їх до систематичних занять фізичною культурою та спортом, в Академії з початку року стартує другий етап І Студентської Спартакіади. Організатором та координатором Спартакіади є департамент фізичного виховання та спорту та кафедра фізичного виховання.

Враховуючи можливості та умови Академії, Спартакіада проводиться за семи видами спорту — аеробіка, баскетбол, футбол, легка атлетика, настільний теніс, волейбол, шахи.

Традиційний для Академії турнір з аеробіки став першим видом спортивної програми, яким ще 25 березня було відкрито Студентську Спартакіаду.

Другим видом спор­тивної програми Спартакіади став турнір з баскетболу. У змаганнях взяли участь представники всіх Інститутів МАУП та Економіко-правовий технікум при МАУП. Команди піді­йшли до змагань добре підготовленими і налаштованими на успіх і показали чудові результати.

З початком нового навчального року департамент фізичного виховання та спорту, кафедра фізичного виховання провела активну підготовку до Спартакіади.

Щоб краще дізнатися про плани проведення спортивних змагань, ми зустрілися з директором департаменту фізичного виховання та спорту Мироном Ільницьким: «З початком нового навчального року ми проводимо активну роботу з організації проведення Спартакіади. Відомо, що вже відбулися змагання з аеробіки та баскетболу. А наступним стане футбол. Традиційно, 14 вересня в Будинку футболу від Міністерства освіти та науки України та Федерації футболу відбулося офіційне вітання збірної команди України серед студентів. До збір­ної входять дворазові чемпіони, студенти МАУП — Андрій Башлай, Андрій Запорожан, Андрій Шевчук, Антон Монахов, Артем Старгородський. Вже 15 вересня плануємо провести І Студентську Спартакіаду МАУП з футболу, яка буде проходити на території Академії. На свято Першокурсника, яке відбудеться 23 вересня в Пущі Водиці плануємо провести Спартакіаду з легкої атлетики. Пізніше будуть проходити змагання з волейболу, настільного тенісу, шахів. В період з 19 по 23 вересня в м. Херлінг (Данія) буде проходити Чемпіонат світу з вільної боротьби, в якому візьмуть участь наші студенти — срібний призер Олімпійських ігор в Пекіні Василь Федоришин, чемпіон світу 2007 року Ібрагім Алдатов, переможець Кубку світу 2006 року Василь Тисьменецький.

Нагородження переможців І Студентської Спартакіади відбудеться на Вечорі спортивної слави, який традиційно проводиться наприкінці року. Переможці особистої першості нагороджуються почесними дипломами, цінними подарунками, а переможці командної першості — почесними дипломами та медалями. Команда-переможець за загальним підсумком нагороджується перехідним кубком».

Спартакіада — це добра і корисна справа. Сподіваємось, що студенти з задоволенням будуть брати участь у змаганнях і покажуть високі результати. Запрошуємо всіх бажаючих студентів взяти участь у змаганнях та підтримати наших спортсменів.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com