Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Вакцина як вірус

Британське Агентство охорони здоров’я розіслало невропатологам повідомлення, в якому мовиться, що вакцинація від грипу A/H1N1 може привести до небезпечного захворювання нервової системи. Синдром Гієна-барре веде до паралічу і дихальної недостатності і може обернутися летальним кінцем.

Як повідомляє, в посланні, розісланому 600 невропатологам, мовиться про результати застосування в Сполучених Штатах аналогічного щеплення в 1976 році. Тоді від вакцини, прищепленої 40 мільйонам американців, померли 25 чоловік. Від самого «свинячого грипу» тоді загинула лише одна людина. Всього було виявлено 500 випадків синдрому Гієна-барре, і вакцинація була припинена через десять тижнів після виявлення її взаємозв’язку з цим захворюванням. Власті попросили Британське управління неврологічних спостережень, частину Британської асоці­ації невропатологів, фіксувати можливі випадки синдрому Гієна-барре після початку вакцинації. Як відзначив один з високопоставлених невропатологів, «я не став робити собі щеплення від «свинячого грипу» із-за небезпеки синдрому Гиена-барре». Вірус «свинячого грипу» в новій вакцині не набагато відрізняється від штаму 1976 року, але можливість розповсюдження синдрому Гієна-барре залишається приводом для неспокою. Зараз вакцина розробляється фармацевтичними компаніями, і на першому етапі вакцинації, яка почнеться в жовтні, вона буде введена 13 мільйонам осіб. Нагадаємо, раніше Всесвітня організація охорони здоров’я заявила, що перші партії вакцин проти вірусу грипу A/H1N1 повинні бути схвалені і готові до застосування у низці країн у вересні, після завершення остаточних клінічних випробувань препаратів.

 

«Полеміка»

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com