Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Cкоро настане дефіцит нафти

Темпи зниження світового видобутку нафти виявилися вдвічі вищими, ніж прогнозувалося в 2007 році, розповів виданню The Independent старший економіст Міжнародного енергетичного агентства Фатіх Біроль.

Так, за словами економіста, висновок про прискорення зниження видобутку було зроблено на підставі вивчення динаміки запасів понад 800 родовищ, в яких сконцентровано близько 75% світових резервів нафти.

Як з’ясувалося, у рік обсяг нафтовидобутку скорочується на 6,7%. Між тим, згідно з аналогічним дослідженням, проведеного в 2007 році, темпи зниження видобутку нафти становили всього 3,7% на рік.

Зіставивши ці дані з тим, що в багатьох нафтовидобувних країнах відчувається сильний брак інвестицій у видобуток, економісти прийшли до висновку, що в найближчі п’ять років світ очікує різке загострення дефіциту нафти і як наслідок — її сильне подорожчання.

При цьому кризові явища, пов’язані з нестачею вуглеводнів, на думку Біроля, можуть розпочатися вже невдовзі після 2010 року.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com