Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Вегетеріанство небезпечне

Люди, що дотримуються вегетаріанської дієти, мають слабші кістки, ніж ті, хто їдять м’ясо. Про це заявили австралійські дослідники.

В рамках спільного австралійсько-в’єтнамського дослідження про зв’язок структури кісток з раціоном харчування було оглянуто 2.700 чоловік. У результаті учені прийшли до висновку, що щільність кісток у вегетаріанців на п’ять відсотків менша, ніж у м’ясоїдів, відзначає провідний дослідник Туан Нгуєн.

Ця проблема найчіткіше виражена у веганів, які виключають із свого раціону абсолютно всі продукти тваринного походження. Їх кістки слабші на шість відсотків.

«Отримані результати свідчать про те, що вегетаріанські дієти, особливо дієти веганів, призводять до того, що їх кістки втрачають свою мінеральну щільність», - наголошується в дослідженні, результати якого були опубліковані в американському журналі Clinical Nutrition («Клінічне харчування»).

 

newsland.ru

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com