Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Буде реабілітація банківського сектора?

Україна повинна рішуче перейти до впровадження стратегії реабілітації банківського сектора, розробленої українськими органами влади за підтримки міжнародних фінансових установ, заявили голова місії МВФ в Україні Джейла Пазарбазіолу та директор Світового банку в Україні, Білорусі та Молдові Мартін Райзер.

Пазарбазіолу та Райзер зазначили, що ця стратегія передбачає реалізацію державної програми рекапіталізації системних банків і початок реструктуризації комерційних банків, які не є системними, але які страждають від гострої нестачі ліквідності і капіталу, яку не можуть поповнити їх власники.

«Зараз настав час рішуче перейти до впровадження цієї стратегії. Зволікання призвело б до подальших втрат активів і збільшення витрат для держави», — підкреслили також вони.

Експерти також наголосили, що стабілізація депозитів у травні 2009 року поки що створює сприятливу ситуацію і підвищує шанси на успіх.

«Вирішальне значення будуть мати також послідовність і наполегливість. Слід уникати контрпродуктивних кроків, таких як недавня заборона відстороняти майно, що перебуває у заставі по кредиту», — додали експерти.

Раніше повідомлялося, що експерти прогнозують до кінця року девальвацію гривні до 9 гривень за долар. Причиною цього стане дефіцит рахунку поточних операцій.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com