Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Американські радари перевірятимуть киян

Американська компанія ASC готова встановити на київських дорогах радари для фіксації швидкості, системи розпізнавання номерів і інші сучасні технології.

Як повідомляється на сайті КМДА, 8 квітня відбулася робоча зустріч виконуючого обов’язки заступника розділу КМДА Валерія Миронова з представниками американської компанії ACS, що є одним з найбільших провайдерів транспортних послуг на державному рівні в США.

«Ми зацікавлені в співпраці з провідними компаніями, особливо у сфері транспорту. Адже сьогодні ситуація в транспортній інфраструктурі Києва вимагає якнайшвидшого рішення. Щодня по місту пересувається понад мільйон автомобілів. І ця цифра постійно збіль­шується. А ось пропускна спроможність наших автодоріг при цьому значно зменшується. В результаті маємо регулярні затори і ДТП. Саме тому міська влада сьогодні за пріоритетне завдання вважає перебудову транспортної інфраструктури Києва»,  заявив Валерій Миронов на зустрічі  з представниками компанії ACS.

Повідомляється, що на цьому тижні представники американської компанії відвідають всі профільні комунальні підприємства столиці.

Серед пропозицій американської компанії — устаткування паркінгів і облаштування платежів за парковку, автоматизоване управління дорожнім рухом, фотофіксація і відеоспостереження за транспортними потоками. ASC пропонує встановити в місті радари, які фіксуватимуть перевищення швидкості. Віце-президент ASC Девід Каммінс також запропонував облаштувати київські дороги системами розпізнавання номерних знаків, що дасть можливість скласти список систематичних порушників і стежити за їх пересуванням.

Водії, своєю чергою, зможуть побачити зафіксовані порушення і суму нарахованих штрафів в інтернеті. Оплату стягнень також можна буде провести за допомогою мережі інтернет.

«Ми бачимо, що в Києві вже виконана серйозна робота по багатьох напрямами в цій сфері. Але завдань ще достатньо, і ми залучатимемося до їх виконання», сказав Девід Кам­мінс.

Нагадаємо, що в березні цього року на дорогах Києва з’явився відеоприлад Візир, який автоматично фіксує перевищення швидкості учасників дорожнього руху.

Зараз порушники ПДР в Україні можуть побачити себе в інтернеті на сайтах  обласних ДАІ.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com