Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Від серця до серця

18 квітня на каналі «1+1» о 20 годині відбудеться черговий етап телевізійного конкурсу «Танцюю для тебе».
Допоможемо студентці МАУП та її партнеру здійснити мрію Сергійчика Солнцева про лікування у центрі Козявкіна в Трускавці та стати великим плавцем.
Щоб підтримати Ірину та Сергія надсилайте: SMS-повідомлення з текстом «2» на номер 3725, або зателефонуйте 8-900-118-00-02.

Якщо уважно придивитися, можна зрозуміти, що більша частина життя багатьох людей витрачається або на метушню, або на неробство, а в цілому — не на те, що потрібно. Але, дякувати Богу, на землі існують люди, які знають, що «той, хто робить добро іншому, робить добро самому собі, не в сенсі наслідків, але самим актом роблення добра, тому що усвідомлення зробленого добра саме по собі дає вже більшу радість» (Сенека). Зробити комусь добре — значить спробувати здійснити якусь заповітну мрію людини. А здійснити мрію дитини, яка через примху долі не може досягнути її власними силами — це подвійне добро.

Проект телеканалу «1+1» «Танцюю для тебе» — шоу. Але це не ярмарок марнославства. Тим паче, що його героям слави вистачає. Спортсмени, телеведучі, актори та музиканти, змивши з облич фарби «зірковості», стають добрими чарівниками, які спробують втілити в життя звичайні мрії НЕЗВИЧАЙНИХ ДІТЕЙ. Так, кожна дитина — унікальна. Але деяким свою унікальність проявити заважають жи­т­тєві негаразди. Саме деяким з таких, сподіваємося, й допоможе цей телевізійний проект. Звісно, талантів, які зростають у складних життєвих умовах, набагато більше. Але проект — це свого роду заклик озирнутися навколо та допомогти сусідському хлопчику чи дівчинці.

«Хотілося б перемогти для нього, задля здійснення його мрії», — кажуть про свого підопічного учасники цього благодійного проекту олімпійська чемпіонка з вільної боротьби Ірина Мерлені та її партнер по танцювальному паркету Сергій Костецький.

Доля Сергійка Солнцева — це випробування не для 11-річної дитини. У 1,5 роки через батька він отримав важку травму спини, яка стала результатом того, що Сергій втратив можливість ходити. Через декілька років хлопчик втрачає мати, залишившись з бабусею та старшою сестрою. Смерть матері стала причиною нового захворювання Сергія. У шість років — складна операція. Аби якось зарадити онуку, бабуся записує його до басейну. Саме плавання стає для хлопчика рятівною соломинкою. Незважаючи на травму, він вільно плаває різними стилями та перемагає на змаганнях. Щоб досягти вищих спор­тивних вершин, Сергію потрібно зробити ще декілька операцій та пройти не один курс реабілітації. Сьогодні він мріє поїхати на лікування у центр професора Козявкіна в Трускавці. Саме заради досягнення цієї мети Ірина та Сергій демонструють на паркеті своє вміння танцювати. Багато людей думають, що участь у передачі «Танцюю для тебе» — це свого роду можливість для відомих учасників проекту, так би мовити, розкрутити себе. Але приклад опіки та уваги, яку отримує Сергій від Ірини Мерлені та Сергія Костецького, говорить про інше. На 11-річчя хлопець отримав від них корисний подарунок — ноутбук. Радощам дитини не було меж, адже тепер у нього з’явилась можливість здобувати нові знання, поки що віртуально мандрувати музеями світу та грати в улюблені ігри. Що це — додаткова можливість прорекламувати себе? Навряд чи. Адже ім’я Ірини Мерлені відоме багатьом і в Україні, і за її межами. Та й професійний танцюрист Сергій Костецький — знаний не лише в нашій країні.

Проводячи паралелі між життям Ірини Мерлені та Сергія Солнцева, можна знайти багато спільного. Обидва вони знають, що лише маючи мрію, можна досягти успіху. Для цього, звісно, потрібно щодня важко працювати. Іноді заради мети потрібно чимось жертвувати.

«У 15 років я поставила мету — зробити все можливе аби на мене звернули увагу. Пішла в секцію вільної боротьби і мріяла стати олімпійською чемпіонкою. І я нею стала», — розповідає олімпійська чемпіонка (Афіни, 2004), бронзова призерка Олімпіади (Пекін, 2008); триразова чемпіонка світу (2000, 2001, 2003), дворазова чемпіонка Європи (2004, 2005) Ірина Мерлені. Заради цих перемог вона іноді пересилює нестерпний біль від травм, відмовляється від операцій, на яких наполягають лікарі і які потребують тривалої реабілітації. Постійні тренування забирають багато часу та сил. Але попри це, Ірина постійно вдосконалюється. У щільному графіку вистачає часу і на родину, і на навчання. Сьогодні олімпійська чемпіонка — студентка другого курсу факультету міжнародних відносин Міжрегіональної Академії управ­ління персоналом.

Здавалось б, Ірина Мерлені своїми здобутками, званнями та борцівськими навичками могла б «розкидати» своїх суперників по танцмайданчику. Але... «тут все інакше, ніж у боротьбі  — тут цінується граціозність, пластика, емоції, а не «моральне вбивство» суперника», — каже Ірина у своєму інтернет-щоденнику. Нова стихія дається олімпійській чемпіонці з вільної боротьби нелегко. Але з кожною хвилиною, проведеною на танцювальному майданчику з думками про мрії Сергія Солнцева та власного сина Артурчика, нові рухи даються Ірині дедалі легше. Тим більше, як зізнається вона, «найвищою похвалою після першого виступу був дзвінок Сергія Солнцева! Він подякував за танець і нашу наполегливість! А ще здивовано поцікавився, як я підняла Костецького на руки. Звісно, це надихнуло нас на подальшу плідну співпрацю». Сподіваємося, шляхетну мету допомогти Сергійкові Солнцеву підтримають всі, кому небайдуже майбутнє нашої країни.

 

Ніка Костенко

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com