Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Оперувати без крові

Потужний лазер — спільна розробка російських фізиків і медиків — зможе працювати безкровно скальпелем і безпечно дробіть камені в нирках, повідомили росій­ські експерти, зазначивши, що у нового приладу немає аналогів у світі.

«Особливість лазера в режимі скальпеля — те, що є можливість виконати операцію в принципово іншій хірургічній технології: безкровно видалити пухлину або випарити її. А також заварити або зупинити кровотечу в судинах 1-2 міліметрів», — розповідає Завкафедрою ендоскопічної урології Російської медичної академії післядипломної освіти Олег Теодорович.

Крім того, за словами фахівців, за допомогою цього лазера стало можливим дробити каміння в нирках і сечоводах безконтактним шляхом, не завдаючи шкоди оточуючим тканинам. Раніше Каліфор­нійські вчені заявили, що найдрібніші люмінесцен­тні наночастинки зможуть точно визначити місце розташування ракової пухлини і доставити до неї необхідні ліки.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com