Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Відомий Правник — гість академії

Добра традиція запрошувати відомих людей, досвідчених фахівців-професіоналів у певній галузі, які можуть поділитися своїми знаннями зі студентами і відповісти на актуальні запитання молоді. Студентський Дискусійний клуб МАУП часто проводить зустрічі з економістами, політиками, спортсменами, правниками, які охоче відповідають на запитання студентів та дискутують з ними щодо важливих тем.

Цього разу гостем Академії став знаний фахівець у галузі міжнародного права, народний депутат України Сергій Головатий. Значний досвід роботи у владних структурах дозволяє йому добре орієнтуватися у складних питаннях сьогодення нашої держави. Сергій Головатий у політиці з 1986 року, він шість разів обирався до Верховної Ради України, тричі був міністром юстиції. Гість говорив зі студентами перш за все як юрист, а не як політик. «Мені цікаві проблеми політики, а не самі політики», — підкреслив Сергій Головатий. Згадуючи свої студентські роки, він наголосив на тому, що най­більш корисні знання, які він отримав це: знання про міжнародне право, права людини. її місце в сус­пільстві і знання іноземних мов. Саме це спрямувало у подальшому його шлях у політику і сформувало переконання, що «Україні варто прямувати у Європу і відходити від євроазіатської сутності».

Сергій Головатий — людина, яка завжди відстоює свої переконання, що базуються на фахових знаннях. З 1991 року він безпартійний і переконаний, що ніякі партійні положення не мають впливати на точку зору політика як фахівця з певної галузі. Саме з позиції юриста-міжнародника Сергій Петрович відповів на численні запитання студен­тів, зокрема щодо економічних територіальних зон, про які точаться суперечки (острів Зміїний, Азовське море). Цікавило студентів і питання українсько-російських стосунків, щодо якого гість зазначив: Україна постала раніше як «країна» — з культурою, етносом, традиціями, а Росія — як «держава» — могутня і фундаментальна. Наша «країна» століттями перебувала в рабстві, поки інша «держава» розбудовувалася і зміцнювалася. Звідси також і проблема стосунків».

Бурхливу дискусію викликало мовне питання. А також проблема виборів, що чекає наше суспільство. Щодо питання мови Сергій Головатий наголосив, що кожен громадянин має право на те, щоб з ним говорили його державною мовою». А щодо питання виборів — підкреслив, що єдиний вихід змінити ситуацію у сучасній політиці — повернутися до мажоритарної виборчої системи.

На завершення розмови, студенти подякували гостеві за цікаву і плідну зустріч.

 

Прес-служба МАУП

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com