Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Новини від чеського автопрому

Готується до випуску спортивний родстер

Як стало відомо, німецький концерн Volkswagen збирається почати виробництво під марками Seat і Skoda спортивних родстерів.

Ймовірно, перший такий родстер з’явиться під брендом Skoda.

Очікується, що під капотом спортивного родстера Skoda встановлять новий 2,0-літровий мотор з турбонаддувом, який видаватиме близько 200 к.с. Повинен з’явитися і дизель потужністю 170-220 к.с.

На даний момент вартість такого родстера не визначена, але, судячи з усього, він стане одним з найдоступніших на ринку автомобілів такого класу.

 

Відбулася світова прем’єра Superb 4x4

Компанія Skoda на Московському міжнародному автомобільному салоні — 2008 вперше представила публіці повноприводну версію п’ятидверного седана Skoda Superb.

Новинка укомплектована двигуном V6 FSI об’ємом 3,6 л і потужністю 260 к.с. з максимальним обетовим моментом 350 Нм в межах 2500-5000 об/хв. Коробка передач — шестиступеневий «напівавтомат» DSG від Volkswagen. З таким силовим агрегатом автомобіль розгониться до 100 км/год за 6,5 сек., при цьому максимальна швидкість досягає 250 км/год.

 

Перші шпигунські фото Skoda Yeti

В середу на форумі власників автомобілів Skoda — Briskoda — з’явилися перші шпигунські фотографії кросовера Skoda Yeti, який практично без камуфляжу був знятий під час тестів в умовах холодного клімату. Нагадаємо, що Yeti буде представлений широкій публіці на Женевському моторшоу, що відкрилася 3 березня.

Судячи по знімках, серійний автомобіль практично нічим не відрізнятиметься від однойменного прототипу чеської марки, який був вперше показаний чотири роки тому. Найбільш помітні відмінності між серійною і концептуальною машинами — це інші задні ліхтарі, а також трохи змінені задній бампер і дверці багажника. Крім того, на фотографіях товарний Skoda Yeti по габаритах здається трохи більше концепт-кара.

Як повідомлялося раніше, кросовер буде створений з використанням платформи Volkswagen Tiguan і агрегатів від інших моделей німецького концерну. Продажі Skoda Yeti, виробництво якого планується налагодити на чеському підприємстві в Квасинах, на європейському ринку почнуться вже в цьому році.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com