Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Податки на... салюти

Київський міський голова Леонід Черновецький планує за рахунок запровадження нових комунальних зборів і діяльності комунальних під­приємств залучити до тіньового бюджету Києва від 30 до 40 млрд. грн. Це удвічі перевищує суму, закладену в офіційному проекті міського бюджету на 2009 рік.

Зокрема, мерія має намір стягувати збори за супутникові тарілки й кондиціонери. Власників супутникових антен зобов’я­жуть сплачувати по 50 грн. на місяць після підписання спеціального договору з відділами районних адміністрацій благоустрою. Для власників кондиціонерів збираються встановити збір у розмірі 24,5 коп. за кожну спожиту кВт/год. Отже, їхні видатки на електроенергію подвояться, за рахунок чого мер планує заробити до кінця року додатковий 1 млрд. грн.

Також у найближчому майбутньому планується оподаткувати салюти. За словами начальника Головного управління надзвичайних ситуацій Віталія Пшеничного, запускати феєрверки можна буде тільки зі спеціально обладнаних майданчиків і за невелику плату, яку затвердить Київрада. Спеціальна комісія Київради вже вивчила десять районів, попередньо визначивши 79 місць для любителів піротехніки. Паралельно комісія розробляє систему штрафів для порушників порядку.

Також, за інформацією «Коментарів», столичний мер хоче створити КП під умовною назвою «Дві обручки», що об’єднає усіх фотографів й операторів, які працюють на весіллях. Їхні послуги будуть обов’язковими для усіх молодят за тарифами, встановленими Київрадою.

У прейскуранті оригінальних і дорогих пропозицій у рамках діяльності весільного КП — оренда міських автомобілів, що залишилися після відомого аукціону в автопарку КМДА, а також можливість сфотографуватися з мером Черновецьким. До вартості цієї послуги входитиме також подарунковий диск шлягерів 80-х років у виконанні Черновецького.

Не забуде місто і про холостяків. Так, за інформацією тижневика, Черновецький хоче не тільки відновити цей вид оподаткування, але й примусити холостяків заплатити недоїмку за останні три роки (максимальний строк стягнення несплачених податків).

Податок на холостяків планується зробити доповненням до комунального податку. Зараз всі роботодавці Києва платять комунальний податок у розмірі 3% від фонду оплати праці. Якщо ж на підприємстві працює холостяк, то цей податок підвищується до 6%.

«Перелік ініціатив місь­кого мера невичерпний. Більшість своїх операцій він має намір проводити через комунальні під­приємства — неформальні інститути тіньового бюджету», — зазначив член бюджетної комісії Київради Сергій Мельник. За його словами, найближчим часом Черновецький планує створити ще й цілу мережу комунальних фаст-фудів, СТО та автомийок.

 

За матеріалами інтернет-сайтів

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com