Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Що замість газу?

Шість запорізьких промислових підприємств 8 січня переведено на резервні види палива, повідомили в Запорізькій облдержадміністрації в четвер.

Цей перехід проведений відповідно до розпорядження Міністерства палива і енергетики України «Про введення в дію зведеного графіка перекладу підприємств на резервні види палива», яке було видано у зв’язку з обмеженням постачань природного газу Російською Федерацією на територію України.

Згідно розпорядженню всі підприємства, які були включені в графік перекладу в осінньо-зимовий період 2008-2009 року на роботу з використанням резервних видів палива, повинні були перейти на мазут, і звільнити для потреб житлово-комунального господарства близько 20% природного газу.

У цей графік в Запорізькій області включено сім підприємств: ВАТ «Запорожсталь», ЗАТ «ЗАЗ», ВАТ «Запорізький электровозоремонтный завод», ВАТ «Запорізький масложиркомбинат», ВАТ «Мотор-сич», ВАТ «Запорізький виробничий алюмінієвий комбінат» і ВАТ «Азмол».

Також облдержадміністрація запропонувала крупним промисловим підприємствам щонайшвидше прийняти заходи для зниження споживання природного газу до технологічно можливого рівня.

Завдяки тому, що шість з семи вказаних промпредприятий були переведені на роботу з використанням резервних видів палива, 8 січня вдалося вивільнити природного газу для потреб ЖКХ об’ємом 935 тис. м. куб. у добу, а також дозволило частково стабілізувати тиск природного газу в газотранспортній системі Запоріжжя і області.

Держінспекція по енергозбереженню в Запорізькій області і ОАО «Запорожгаз» здійснюють контроль за роботою підприємств, що використовують резервні види палива і за об’ємами природного газу для потреб житлово-комунального господарства.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com